17.05.2019

Enduron EM-sarja jatkuu viikonloppuna Slovakiassa

Enduron EM-sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajetaan tänä viikonloppuna Slovakia Breznossa. Kytönen Motorsportilta kilpailuun starttaa täysi nelikko, kun Roni Salin ajaa Junior E2-luokassa, Roni Kytönen Junior E1-luokassa ja Juupaluoman veljekset Peetu sekä Pyry Junior U21-luokassa. Kytönen starttaa Slovakian viikonloppuun Junior E1-luokassa pistejohdossa, Peetu Juupaluoma on avausviikonlopun jälkeen kolmantena Junior U21-luokassa ja velipoika Pyry on yhdeksäntenä pisteissä. Junior E2-luokassa Roni Salin on pisteissä viidentenä.

- Pätkät näyttävät hyvältä ja erityisesti crossitesti näytti silmään aika herkulliselta. Mies ja pyörä on iskussa tietenkin. Yritetään pistellä parempia sijoituksia, kun Portugalissa, Roni Salin kertoi.

- Crossitesti näyttää todella hyvältä. Hyvillä fiiliksillä kisaan. Koitetaan parantaa sijoitusta Portugalista, Pyry Juupaluoma kertoi.

- Erityisesti crossitesti näyttää tosi hyvältä. Extreme ja enduro ovat hieman juurakkoisia sekä extremetesti on täysin uusi, joten on oletettavaa, että se tulee kulumaan todella paljon. Keli on tällä hetkellä hyvä ja toivotaan, ettei vesisade tule haittaamaan kilpailua, Kytönen kertoi.

Alustavan tiedon mukaan Slovakiassa ajetaan kolmen erikoiskokeen kierroksia kolme kappaletta. Poikkeuksena tällä kertaa mukana on myös extremetesti, mutta tämän hetken tiedon mukaan sitä ei tulla ajamaan jokaisella kierroksella. Kokonainen kierros on mitaltaan 50 kilometriä ja päivä tulee starttaamaan huomenna paikallista aikaa kello 9.00.