26.02.2017

Hellsten voittoon Riihimäellä

Enduron aikuisten SM-sarja starttasi tänään Riihimäellä, jossa oli mukana Kytönen Motorsportilta viisi kuljettajaa. Aamupäivän avauspätkällä Lari Jukola oli porukan nopein ja johti yleiskilpailua muutaman sekunnin erolla ennen Eemil Pohjolaa ja Antti Hellsteniä. Myös ensimmäisen kierroksen toinen ja kolmas pätkä menivät vielä Jukolan komennossa, kunnes toisella kierroksella Hellsten alkoi kiristää vauhtia ja nousi yleiskilpailun johtoon viidennellä erikoiskokeella. Samaan aikaan Lari Jukolan veli Aleksi Jukola alkoi kiristää vauhtiaan ja nousi myös mukaan taistelemaan yleiskilpailun voitosta. Kuuden pätkän jälkeen tilanne oli Hellsten, Lari Jukola ja Aleksi Jukola. Päivän viimeisellä kierroksella Hellsten ja Aleksi Jukola kävivät kovan taistelun voitosta, joka lopulta kääntyi Hellstenille sekunnin erolla.

Remes hallitsi A1- luokkaa

Viime vuoden maailman mestari Eero Remes hallitsi odotetusti A1- luokkaa vaikka kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen voitto näyttikin menevän Lari Jukolalle, niin Remes kiristi vauhtiin viimeisellä kierroksella vieden luokka voiton kotiin. Kytönen Motorsportin Henric Stigell ajoi hienosti kolmanneksi ja nuori Roni Kytönen oli kuudes.

- Aamulla oli vähän kankeen olosta ajoa, mutta sitten päivän edetessä sai vähän rentoutta ajoon ja sitä kautta alkoi kulkemaan vähän paremmin. Ei tullut kuitenkaan mitään ihmeempiä kaatumisia tai virheitä tänään. Tämä oli mulle ensimmäinen talvi kilpailu viiteen vuoteen, joten tästä on hyvä lähteä eteenpäin, Henric Stigell kommentoi päivän jälkeen.

A2- luokassa kaksoisvoitto Kytönen Motorsportille

Kytönen Motorsportin Antti Hellsten ja Eemil Pohjola ajoivat hienoon kaksoisvoittoon A2- luokassa ennen Toni Erikssonia.

- Mallikkaasti meni päivä itsellä ja ilmeisesti koko tiimillä. Sekunnilla voitin yleiskilpailun ja se lämmittää tietysti mieltä. Nyt lähdetään hyvällä innolla sitten ensi viikonloppuna Jämsään, yleiskilpailun voittaja Hellsten kommentoi päivän jälkeen.

  - Kakkospätkä tuotti minulle hankaluuksia tänään, mutta ykkös- ja kolmospätkä menivät ihan hyvin, kertasi A2- luokassa toiseksi tullut Eemil Pohjola.

Jukola A3- luokan voittoon

A3- luokassa voiton vei Aleksi Jukola ennen Marko Tarkkalaa ja Henri Himmasta.

- Päivä meni ihan mukavasti. Aamulla vähän ihmettelin, kun en saanut pyörää kääntymään. Huollossa sitten huomattiin, että takajousituksen esijännitys oli löysällä, mutta se päästiin korjaamaan heti huollossa ja sitten alkoi homma toimia paremmin. Tänään ei tullut kuitenkaan mitään kaatumisia ja kaksi viimeistä pätkää oli jo ihan hyviä. Ajamattomuus kuitenkin näkyy itsellä vielä, joten täytyy tehdä vielä treenejä ennen päitsiä, että ollaan kärkiporukoissa mukana, Marko Tarkkala kertasi päivän jälkeen.

A1:                                                             A2:

  1. Eero Remes                                   1. Antti Hellsten      
  2. Lari Jukola            +00:22              2. Eemil Pohjola       +00:30
  3. Henric Stigell        +01:08              3. Toni Eriksson        +02:34         

      6. Roni Kytönen        +03:32

A3:                                             Yleiskilpailu:

  1. Aleksi Jukola                                1. Antti Hellsten
  2. Marko Tarkkala    +01:09              2. Aleksi Jukola
  3. Henri Himmanen +03:55              3. Eero Remes