31.07.2021

Juupaluoma toiseksi Sipoon SM-endurossa

Kytönen Motorsportin Peetu Juupaluoma ajoi tänään toiseksi Sipoon SM-enduron E2-luokassa, kun voiton vei enduron kolminkertainen maailman mestari Eero Remes. Juupaluoma onnistui kuitenkin tekemään piste-eroa SM-sarjassa ja johtaa E2-luokan sarjaa nyt 27 pisteellä ennen Remestä.

- Päivä alkoi ihan hyvin, mutta kakkos pätkä oli vaikea ja todella liukas. Sitten tasaista suorittamista loppupäivä. Viimeisellä pätkällä kävin kyljellään pellolla. Iso kiitos tiimille ja huollolle, Juupaluoma kertoi päivän jälkeen.

Peetun pikkuveli Pyry Juupaluoma ajoi tänään U20-luokassa toiseksi ja oli E1-luokassa neljäs. Nuorempi Juupaluoma on U20-luokan pisteissä Sipoon osakilpailun jälkeen kolmantena kahdeksan pisteen päässä johtavasta Tiitus Enjalasta. E1-luokan SM-sarjassa Juupaluoma jatkaa kuudentena 15 pisteen päässä mitali sijasta.

- Päivä alkoi hyvin ja ajo kulki hyvin koko päivän. Johdin ennen viimeistä pätkää U20-luokkaa, mutta sitten viimeisellä pätkällä kivikossa horjahdin ja nilkka jäi jumiin kiven koloon, missä meni aikaa sekä sitten vielä kaaduin kerran. Iso kiitos tiimille ja huollolle, pettynyt Pyry Juupaluoma kertoi.

Riihimäkeläinen Roni Salin ajoi tänään Sipoossa loistavan viimeisen kierroksen jälkeen E1-luokassa kolmanneksi ja nousi samalla luokan SM-pisteissä toiseksi.

- Aika vaikea aamu, kun oli pätkät niin liukkaita eikä saanut ajoa rennoksi. Päivän mittaan, kun pätkät kuivuivat alkoi ajatkin paranemaan ja ajoon tuli ryhtiä. Viimeisellä pätkällä muut tekivät virheitä pahemmin niin sain vähän niin kuin lahjana kolmannen sijan, Roni Salin kertoi.

Tiimin tämän kauden tulokas Niko Puotsaari oli U20-luokassa viides ja E1-luokassa kahdeksas Sipoossa.

- Aika surkea päivä. Ensimmäisellä pätkällä lähti satula irti ja päivän aikana riitti muutakin ohjelmaa eikä ajo tuntunut hyvältä kun vasta viimeisellä kierroksella. Yritetään parantaa Tsekeissä, päiväänsä pettynyt Niko Puotsaari kertoi.

Seuraavaksi Juupaluoman veljekset sekä Puotsaari matkustavat enduron kauden toiseen EM-osakilpailuun, mikä kaasutellaan ensi viikonloppuna Tsekeissä.