17.04.2021

Juupaluoman veljeksillä haastava avauspäivä EM-sarjassa

Enduron EM-sarja käynnistyi tänään Italian Castel di Torassa. Kytönen Motorsportin veljeksistä nuorempi Pyry oli tänään isoveljeään 15 sekuntia nopeampi ja oli luokassaan U21 viides. Yleiskilpailussa nuorempi Juupaluoma sijoittui sijalle 29., kun vanhempi veljeksistä Peetu oli sijalla 31. ja luokassaan kahdeksas. Pyry ajoi päivän aikana hyviä aikoja enduro- ja crossitesteille, mutta hävisi paljon aikaa extremetesteillä.

- Katselin aikoja tossa juuri pätkiltä ja olin enduro- sekä crossitesteillä ensimmäistä pätkää lukuunottamatta aina kolmen joukossa. Extremetestillä taas hävisin ihan älyttömästi aikaa ja se oli itselle jotenkin todella vaikea, kun se pyörii sellaisessa rinteessä, Pyry Juupaluoma kertoi.

Peetu Juupaluoman päivä oli haastava, kun hän ei löytänyt luottoa Italian kiviseen maaperään koko päivän aikana.

- Tänään oli huono päivä. En löytänyt luottoa yhtään kiviseen maaperään, mikä oli aukeilta kohdilta kuivan liukas ja sitten taas varjo kohdissa se oli märän liukas, Peetu Juupaluoma kertoi.

Huomenna Italiassa ajetaan toinen kilpailupäivä ja sääennuste lupaa kovaa sadetta iltapäivälle, mikä tekee reitistä varmasti haastavan kuljettajille. Livetuloksia voi seurata täältä.