25.09.2021

Juupaluomat joukkue Suomen mestareiksi Jämsän väreissä

Kytönen Motorsportin veljeskaksikko Pyry ja Peetu Juupaluoma ajoivat Jämsän seudun moottorikerhon väreissä yhdessä Eemil Pohjolan kanssa enduron joukkue Suomen mestareiksi tänään Mäntsälässä. Näin vanhemmasta Juupaluomasta Peetusta tuli tällä kaudella tupla Suomen mestari, kun hän varmisti E2-luokan Suomen mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa. Peetu ajoi tänään E2-luokan voittoon ja oli yleiskilpailussa toinen Pohjolan jälkeen. Nuorempi Pyry Juupaluoma oli E1-luokassa viides ja U20-luokassa toinen, mutta se ei riittänyt tällä kertaan U20-luokassa mestaruuteen vaan hän joutui tyytymään hopeaan Samuli Puhakaisen viedessä mestaruuden.

- Päivä lähti hyvin käyntiin, mutta kolmonen, pitkä pätkä ei kulkenut ja siinä tuli takkiin. Loppupäivä samaan tahtiin rennolla ajolla maaliin. Hyvä päivä kaikin puolin ja tästä on hyvä jatkaa Hollantiin kauden vikaan EM kisaa. Iso kiitos tiimille ja huoltoporukalle! Ootte huikeita, Peetu Juupaluoma kertoi.

- Huono päivä. Ei oikein ollut mun tyylistä reittiä. Loukkasin peukalon viikolla treeneissä ja se vaivasi paljon. En voinut pitää tangosta kiinni kunnolla ja oli niin kipeä, ettei ajaminen oikein luonnistunut. Silti päivästä selvisin ja taskuun jäi joukkue Suomen mestaruus ja U20 hopea. Kiitos tiimille ja huollolle, pettynyt Pyry Juupaluoma kertoi.

Roni Salin starttasi päivään tavoitteenaan E1-luokan SM-mitali, mutta Salin päivä oli aamusta kankea ja hän taipui E1-luokassa kuudenneksi, mikä tarkoitti samalla lipumista pois SM-mitalisijoilta.

- Tuli oikeastaan möhlittyä mitali mahdollisuudet, kun ei uskaltanut lähteä tyrkkäämään riskillä. Loppua kohden taas taisi parantua ja vanhakin lämpenemään. Lippoja tuli taas oikein kourallinen päivän aikana, mutta onneksi oli Rolle (Roni Kytönen) ja Axu (Axel Stigell) antamassa taas raippaa persuksille, Roni Salin kertoi.

EM-sarjassakin tänä vuonna kilpaillut Husqvarna-kuljettaja Niko Puotsaari oli tänään U20-luokassa kuudes eikä ollut tyytyväinen päiväänsä.

- Suomi enduro ei vaan istu omaan käteen sitten yhtään. Nopeammat osuudet tulee ihan ok, mutta teknisemmissä kohdissa on ohjelmaa ja kaverit tulee vaikka kävellen ohi. Ensimmäinen ja kolmas pätkä oli tänään tosi vaikeita, muut oli ihan hyviä. Innolla lähdetään huomenna Hollantiin, jossa itselle vähän suotuisampaa maastoa. Kiitos huollolle ja tiimille, Niko Puotsaari kertoi.

Ahkerasti tällä kaudella kilpaillut Viivi Mäkinen oli naisten luokassa viides.

- Välillä oma ajo kulki kohtalaisesti, mutta viidennellä pätkällä kaatumisen jälkeen pyörä ei meinannut lähteä käyntiin ja siinä meni aikaa. Sama kävi toisenkin kerran ja mahdollisuudet menivät siinä. Hyvää kokemusta tämäkin, Viivi Mäkinen kertoi.

Enduron SM-sarja on nyt saatu päätökseen tämän kauden osalta, mutta EM-mitalien kohtalo ratkaistaan vielä ensi viikonloppuna Hollannissa, missä Juupaluomat taistelevat jälleen tiukasti Pyryn johtaessa U21-luokkaa ennen viimeistä kilpailua.