18.05.2019

Kytönen jatkoi voittoputkeaan EM-sarjassa

Roni Kytönen jatkoi voittoputkeaan enduron EM-sarjassa Slovakian Breznossa voittamalla Junior E1-luokan yli kahdella minuutilla. Kytönen Motorsport kuljettaja oli yleiskilpailussa myös hienosti kolmas. U21-luokan EM-sarjassa kolmantena oleva Peetu Juupaluoma jatkoi myös hyviä otteita ajaen jälleen kolmanneksi ja pikkuveli Pyry oli kymmenes. Junior E2-luokan EM-sarjassa viidentenä oleva Roni Salin jatkoi myös hyviä varmoja otteita ollen tänään myös hienosti viides.

- Ajo kyllä kulki, mutta endurotestillä jouduin ohittamaan kuljettajia urakalla, joten omaa ajoa ei päässyt ajamaan. Ensimmäisellä extremellä ja viimeisellä crossilla kaaduin, mutta muuten tuli päivä pystyssä, Junior E1-luokan voittaja Roni Kytönen kertoi.

- Ihan kohtuullinen päivä. Ensimmäisellä endurotestillä vähän ohjelmaa muuten ajo kulki hyvin ja parani loppua kohden. Huomenna otetaan vielä pari sijaa pois, Peetu Juupaluoma kertoi.

- Ei ollut hyvä päivä. Heti aamun ensimmäisellä pätkällä kaaduin ja ajauduin reitiltä pois enkä päässyt takaisin pätkälle, jossa kului aikaa ainakin minuutti. Ihan hyviä pätkäaikoja välillä, mutta paljon on parannettavaa. Huomenna on uusi päivä, Pyry Juupaluoma kertoi.

- Ajo oli kivaa kokopäivän. Kuukauteen kun ei ole ajanut enduroa, niin ei voi olettaakaan, että olisi helppoa, joten vähän oli varovaista meno. Kerran jumissa extremellä mäessä ja kerran sammutin crossilla, mutta muuten tuli virheettömästi. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen, Roni Salin kertoi.

Huomenna Slovakiassa kaasutellaan viikonlopun toinen kilpailupäivä, joka alkaa paikallista aikaa kello 9.00.