31.12.2020

Kytönen Motorsportin kuljettaja joukkoon uusia tulokkaita

Kytönen Motorsport jatkaa tulevalle kaudelle taustajoukkojen osalta vanhalla toimivalla kaavalla Harri Leppälaakson luotsatessa porukkaa. Tiimissä jatkavat sen omat kasvatit Pyry ja Peetu Juupaluoma sekä cross countryn hallitseva Suomen mestari Roni Salin ja viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Juuso Matikainen. Uutta energiaa toimintaa tuo tulevalle kaudelle enduron U20-luokan SM-pronssi mitalisti Niko Puotsaari ja naisten luokassa kilpaileva Viivi-Maria Mäkinen.

- Kauden päättyessä istuimme Veskun ( Vesa Kytönen) kanssa naamatusten perimmäisten kysymysten äärelle; miksi me teemme tätä hommaa. Totesimme molemmat, että intohimo lajia kohtaan on edelleen vahva ja haluamme tukea nuoria, lupaavia ja motivoituneita kuljettajia urallaan eteenpäin. Siinä se meidän perusmissio on edelleen eikä muuksi muutu. Eli jatketaan, tiimipäällikkö Harri Leppälaakso kertoi.

Kulunut kilpailukausi oli monella tapaa haasteellinen syystä, jonka kaikki tietävät. Lisäksi Juusolla (Matikainen) ja Pyryllä (Juupaluoma) oli vakava loukkaantuminen. Onneksi molemmat kuskit ovat toipuneet vammoistaan ja päässeet pyörän päälle - täynnä intoa.

Tiimi kiertää kotimaan SM- sarjojen lisäksi ainakin enduron EM-sarjassa ja valikoiduissa MM- sarjan osakilpailuissa. Kuskien tavoitteet ovat korkealla, mutta silti realistisia. Juupaluoman veljekset lähtevät tavoittelemaan mestaruuksia EM-sarjoista ja onnistumisia MM-osakilpailuissa. Roni Salin hamuaa CC:n sekä enduron Suomen mestaruuksia ja tavoittelee CC:ssä myös Eurooppa cupin voittoa. Niko Puotsaari lähtee kirkastamaan mitaliaan enduron U20-luokassa ja hyviä sijoituksia MM-, sekä EM-kilpailuissa. Viivi-Maria Mäkinen lähtee kerryttämään kokemustaan. Motocross puolella Juuso Matikainen lähtee tavoittelemaan MX1-luokan Suomen mestaruutta ja myös Salin sekä Puotsaari tulee ajamaan joitain motocross-kilpailuja.

- Uskon, että tulevasta kaudesta tulee toteutumisen osalta kohtuullinen. On tämän koronan kanssa jo opittu elämään ja kilpailuja pystytään järjestämään. Juuso, Juupaluomat ja Salin jatkavat siitä, mihin edellisen ehjän kauden jälkeen jäivät. En epäile hetkeäkään kavereiden kilpailukykyä. Tekeminen on minun silmiini hyvin ammattimaista. Mukava saada myös Niko mukaan porukkaan. Näyttöjä on viime kaudelta ja nuorimies tuntuu olevan erittäin motivoitunut. Halu kehittyä on kova. Nikolla on upeasti koko perheen tuki taustalla, joka on ensiarvoisen tärkeää. Viivi-Marian otteita ollaan seurattu muutaman vuoden ajan. Hänessä näemme paljon potentiaalia. Tuleva kausi on nuorelle naiselle opettelua, mutta ennakkoluulottomasti on lähdettävä liikkeelle. Halusimme myös osaltamme ylläpitää Suomen naisenduron tulevaisuutta, kun lajin kirkkaimmat suomalaistähdet lopettivat tai ovat tauolla, Leppälaakso päättää.

Pyry Juupaluoma - Husqvarna TX 125 

Peetu Juupaluoma - Husqvarna TE 250i 

Roni Salin - Husqvarna FE 250 

Niko Puotsaari - Husqvarna TX 125

Viivi-Mari Mäkinen - Husqvarna TX 125

Juuso Matikainen - Husqvarna FC450