04.05.2019

Kytönen Portugalissa lauantaina J1-luokassa neljäs

Enduron MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Portugalin Valpacosissa, jossa on tänään lauantaina ajettu ensimmäinen kilpailu päivä. Kytönen Motorsportin Roni Kytönen ajoi avauspäivänä Junior 1-luokassa neljänneksi.

Eilen illalla myöhään Suomen aikaan ajetulla supertestillä Husqvarna-kuljettaja oli kymmenes, mutta tänään Kytönen lähti nostamaan sijoitustaan ylöspäin ja taistelin pitkään jopa luokan kolmossijasta. Nuorukainen kaatui kuitenkin toisen kierroksen endurotestillä kahteen kertaan ja hävisi reilusti sekunteja tippuen samalla luokassaan kuudenneksi. Kytönen esitti kuitenkin tuttuun tapaan hyvää vauhtiaan crossitestillä, jossa ajoi kertaalleen jopa Junior-luokan toiseksi nopeimman ajan ja nosti samalla itsensä päivätuloksissa neljänneksi. Junior-luokan yhteistuloksissa Kytönen oli kahdeksas, kun J1- ja J2-luokka lasketaan yhteen.

- Päivä sujui hyvin, mutta toisen kierroksen endurotestillä kaaduin kaksi kertaa peräkkäin. Muuten kulki ihan hyvin ja extremellekin sain ajettua ihan kohtuullisia aikoja lopuksi, Kytönen kertoi heti kilpailupäivän jälkeen.

Huomenna Portugalissa kaasutellaan toinen kilpailupäivä, joka alkaa Suomen aikaan kello 11.00.