06.04.2019

Kytönen voittoon avauspäivänä Portugalissa

Portugalissa on juuri saatu maaliin enduron EM-sarjan avausviikonlopun ensimmäinen päivä. Kytönen Motorsport tiimin kuljettajat ottivat kaksi palkintokoroke sijaa, kun Roni Kytönen hallitsi Junior E1-luokkaan vieden luokkavoiton Suomeen hieman yli minuutin erolla ja Peetu Juupaluoma taisteli hienosti kärkisijoista koko päivän U21-luokassa ollen lopulta maalissa kolmas. Peetun pikkuveli Pyry ajoi EM-sarjan debyytti kilpailussaan kymmenenneksi ja Pyryn tavoin ensi esiintymisensä enduron EM-sarjassa tehnyt Roni Salin oli Junior E2-luokassa viides.

- Kelin osalta karsein päivä, mikä minun endurourallani on ollut. Ajo kulki hyvin, vaikka välillä meno oli laiskan oloista ja pyörä pelasi mainiosti. Kolme kaatumista tuli koko päivän aikana, mutta muuten ok, Junior E1-luokan voittaja Roni Kytönen kertoi.

- Kivaa oli! Ensimmäiset kaksi pätkää meni aika tuskissaan, kun kädet puutu niin rajusti, että oikein teki kipeää. Ajossa tuntui kokoajan, että lähti paranemaan eli ihan kohtuullinen päivä kaikin puolin, Roni Salin kertoi.

- Ihan hyvä päivä oli, mutta ajo oli vaikeaa eikä rytmiä meinannut löytyä. Loppua kohden parani ajo ja huomenna puristetaan vielä pari sijaa, U21-luokassa kolmanneksi tullut Peetu Juupaluoma kertoi.

- Ihan kohtuullinen päivä eikä tullut kuin yksi kaatuminen vaikka oli melko raju keli. Ajo kulki hyvin ja pyörä myös, Pyry Juupaluoma kertoi.

Huomenna Portugalissa toinen päivä starttaa jälleen Suomen aikaan kello 11.00.