19.05.2019

Kytönen voittoon ja yleiskilpailun kakkoseksi

Enduron EM-sarjan kauden neljäs kilpailupäivä on saatu kaasuteltua Slovakian Breznossa. Kytönen Motorsportin Roni Kytönen jatkoi hienoa voitto kulkuaan Junior E1-luokassa voittaen Slovakiassa Portugalin tapaan molemmat päivät. Kytönen ajoi hienosti sunnuntaina myös yleiskilpailussa kakkoseksi. Kytösen tapaan hyvää vauhtiaan jatkoi myös Peetu Juupaluoma, joka jatkoi myös tasaista sarjaansa ja ajoi Breznossa myös kaksi kertaa kolmanneksi U21-luokassa. Peetun pikkuveli Pyry paranteli myös asemiaan ollen sunnuntaina U21-luokassa yhdeksäs. Neljäs Kytönen Motorsport kuljettaja Roni Salin joutui sunnuntaina valitettavasti keskeyttämään kaaduttuaan toisen kierroksen endurotestillä. Husqvarna-kuljettaja löi tilanteessa päätänsä sen verran kovasti, että ei olisi ollut järkevää jatkaa päivää.

- Päivä meni tasaisesti ja kerran kaaduin. Muuten ajo oli hyvää vaikka tänäänkin joutui endurolla ohittelemaan. Kiitos koko tiimi, huolto ja kaikki yhteistyökumppanit, Roni Kytönen kertoi.

- Ihan hyvä päivä oli. Alkuun oli kankeaa ja rytmiä ei meinannut löytyä. Vesisateen jälkeen alkoi ajo kulkemaan paremmin.  Hyvää kisaa oli toisesta sijasta, mutta jälleen joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Iso kiitos tiimille ja huollolle, Peetu Juupaluoma kertoi.

- Parempi päivä, kun eilen. Aamun parin pätkän jälkeen neljäntenä, mutta toisella kierroksella kaaduin pari kertaa ja tipuin ja yhdeksänneksi. Vesisade teki reitistä vaikean eikä sopinut minulle. Kiitos tiimille ja huollolle, Pyry Juupaluoma kertoi.

- Päivä lähti käyntiin saman tyylisesti kun eilen. Toisella kierroksella pisti pienen vesisateen ja endurotestillä vedin puuhun oikeen huolella, missä kolautin päätäni. Sen verran huimasi pätkän lopussa ja seuraavalla siirtymällä, että turha oli lähteä jatkamaan. Nyt parannellaan haavat, Roni Salin kertoi.

Roni Kytönen jatkaa Junior E1-luokan EM-sarjan kärjessä seuraavaksi ajettavaan Latvian osakilpailuun, joka ajetaan viikko Juhannuksen jälkeen. Peetu Juupaluoma jatkaa myös selvänä kolmosena U21-luokan EM-sarjassa.