02.03.2019

Kytönen voittoon Kangasalalla

Enduron SM-sarja jatkui tänään Kangasalan maastoissa. Kytönen Motorsportin kuljettajista Roni Kytönen piti kovinta vauhtia ja ajoi E1-luokassa 41 sekunnin turvin voittoon. Yleiskilpailussa Kytönen oli kolmas.

Kytösen tavoin E1-luokassa ajava Peetu Juupaluoma jatkoi hyvää talvikauttaan. Husqvarna-kuljettaja ajoi E1-luokassa neljänneksi ja U20-luokan voittoon. Peetun pikkuveli Pyry joutui jättämään Kangasalan osakilpailun väliin ranne vamman vuoksi.

E3-luokassa Antti Hellsten teki nousujohteisen päivän, kun aloitti ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalta seitsemän ja oli maalissa hienosti viides. E2-luokassa kilpaileva Roni Salin oli hyvässä vauhdissa jo ensimmäisellä kierroksella, mutta raju kaatuminen toisen kierroksen alussa maksoi reilusti aikaa ja maalissa Salin oli 14.

- Päivä lähti jo heti aamusta hyvin käyntiin ja samalla linjalla mentiin loppuun asti. Viimeisellä pätkällä pieni lippa, mutta muuten virheetön päivä, Roni Kytönen kertoi.

- Nyt oli parempi päivä, mitä oli Mallusjoella. Mulle helpompi ajaa jäisempää spooria, mutta toinen kierros oli vaikea, kun tuli heitettyä aika isot lipat. Loppua kohden lähti kuitenkin hieman paranemaan. Päitsillä uusi yritys, Roni Salin kertoi.

- Ihan hyvä päivä vaikka ajo oli vaikeata. Parit lipat tuli heitettyä, mutta ei menoa haitannut. Loppua kohden alkoi ajo kulkemaan paremmin, Peetu Juupaluoma kertoi.

- Aamun ensimmäisellä pätkällä lähti lipat ja siitä jäi vähän takkuinen ajo päälle, mutta sitten pikkuhiljaa lähti kulkemaan ja onnistuin nousemaan kasi sijalta viidenneksi. Hitusen huonompi esitys tänään mitä kauden ensimmäisessä SM:ssä, mutta olen silti suhteellisen tyytyväinen, Antti Hellsten kertoi.

Enduron SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Päijänteen ympäriajolla. E1-luokassa Roni Kytönen lähtee ”Päitsille” SM-pisteiden kärjessä tasapistein Antti Hännisen kanssa.