20.05.2017

Kytönen voittoon Orimattilassa

Enduron U20-luokan SM-sarjan kolmas osakilpailu kaasuteltiin tänään Orimattilassa. Kytönen Motorsportilta tulessa olivat Hugo Svärd ja Roni Kytönen. Sarjaa johtava Svärd ajoi päivän ensimmäiselle maastokokeelle pohjat ja Kytönen oli kolmantena. Toisella pätkällä Kytönen nousi kärkeen ja tiimikaverit kävivät kovaa kamppailua kilpailun voitosta. Lopulta Kytönen oli parempi 11 sekunnin erolla.

- Kilpailu meni aika tasaisesti ja loppua kohden alkoi vähän paremmin kulkea. Toisen kierroksen toisella pätkällä lähti pienet lipat, mutta muuten kisa meni hyvin, sarjajohtaja Svärd kommentoi kilpailun jälkeen.

- Päivä sujui ihan hyvin ei tullut kaatumisia eikä mitään muuta ihmeellistä. Eka pätkä oli sellaista kivikkoa ja se oli mulle vaikea. Tokalla pätkällä onnistuin taas ajamaan oikeastaan, joka kerta hyvän ajan, osakilpailun voittanut Kytönen päivän jälkeen.

Svärd ja Kytönen jatkavat nyt SM-sarjaa kaksoisjohdossa, kun seuraavan kerran U20-luokan pisteistä kaasutellaan Nummelassa Elokuun puolivälissä.

Tulokset:

U20:                                                             U20 pisteet:

  1. Roni Kytönen                                  1. Hugo Svärd  65p
  2. Hugo Svärd +11 sec                        2. Roni Kytönen 50p
  3. Antti Ahtila +55 sec                           3. Antti Ahtila  49p

Yleiskilpailu:

  1. Jiri Leino
  2. Mika Karma +16 sec
  3. Roni Kytönen +28 sec
  4. Mika Barnes +35 sec
  5. Hugo Svärd +39 sec