07.04.2019

Kytönen voittoon Portugalissa myös sunnuntaina

Kytönen Motorsportin Roni Kytönen ajoi Portugalissa enduron EM-sarjan avausviikonloppuna  todella kuraisissa olosuhteissa Junior 1- luokan selvään voittoon molempina päivinä ja johtaa näin ollen luokkaansa EM-pisteissä selvällä pelillä ensimmäisen viikonlopun jälkeen. U21-luokassa Peetu Juupaluoma teki myös hyvää tulosta ollen molempina päivinä luokassaan kolmas ja jatkaa toukokuussa ajettavaan Slovakian osakilpailuun EM-pisteissä kolmantena. Pyry Juupaluoma ajoi uransa ensimmäisessä EM-osakilpailussa U21-luokassa sijat 12. ja yhdeksän. Pyryn tavoin EM debyytti kilpailussaan ollut Roni Salin ajoin Junior 2-luokassa kaksi kertaa viidenneksi. 

- Ajo oli parempaa tänään ja kaatumisiakaan ei tullut kuin yksi. Mutaa riitti, mutta onneksi sade alkoi vasta viimeisellä kierroksella, joten suhteellisen hyvin välttyi siltä, Junior 1-luokan EM-pistejohtaja Roni Kytönen kertoi.

- Ensimmäinen ja toinen pätkä olivat kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta kolmas pätkä oli aikamoista selviytymistä. Ajo oli aika surkeaa koko päivän tänään. Toisella kierroksella loppui kunto kesken jostain syystä. Maaliin selviydyttiin kuitenkin, Roni Salin kertoi.

- Päivä oli ihan kohtuullinen. Parit lipat tuli ja yksi AT-minuutti. Ensimmäinen kierros meni hyvin, mutta muut kierrokset olivat vaikeita. Yllätyksenä tuli kuitenkin yksi yleiskilpailun pohja-aika, U21-luokassa EM pisteissä kolmantena oleva Peetu Juupaluoma kertoi.

- Pätkät olivat haastavassa kunnossa ja ajo oli vaikeaa. Kuitenkin ihan kohtuullinen päivä, Pyry Juupaluoma kertoi.