02.08.2021

Matikainen neljänneksi Orimattilan SM-motocrossissa

Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen oli neljäs tänään motocrossin SM-osakilpailussa Orimattilassa. Sääennuste lupasi hieman sadetta kilpailupäivän ajaksi, mutta lopulta sadetta saatiin päivän aikana todella paljon taivaalta ja kuskit sekä rata kastuivat läpi märäksi. Kerho teki hyvää työtä radan kanssa ja kilpailut saatiin vietyä lopulta kunnialla läpi. Husqvarna-kuljettaja kellotti aamun aika-ajossa toiseksi nopeimman kierrosajan Jere Haaviston jälkeen ja pääsi näin valitsemaan lähtöpaikkaansa toisena.

Ensimmäisen erän startissa Matikainen oli hyvin hereillä ja ampaisi lähdöstä kärkeen, mutta toisessa kurvissa tippui toiseksi. Hän kävi kovaa taistelua erän aikana ja oli neljäntenä, mutta nousi erän lopulla vielä kolmanneksi ja ajoi sillä sijalla maaliin. Erän aikana kuljettajat saivat todella kovan ukkosmyrkyn niskaansa. Toisessa erässä Matikainen nappasi jälleen hyvän lähdön, mutta oli ei päässyt tällä kertaa aivan piikki paikalle asti. Husqvarna-kuljettajan ajo oli kuitenkin hieman varovaista erän aikana kuraisella radalla ja toisesta erästä tuloksena neljäs sija ruutulipulla. Päivän päättävässä superfinaalissa Kytönen Motorsport-kuljettaja nappasi jälleen hyvän lähdön, mutta vauhtia puuttui hieman ajosta ja siitä tuloksena viides sija.

- Aika-ajossa oli hyvää ajoa sekä startit olivat hyviä päivän aikana, mutta tuollaisella kuraisella radalla tulee ajettua vaan liian varovasti eikä luota tarpeeksi itseensä. Tuo on selkeä heikkous minulle ja harmittaa kyllä vietävästi päivän tulos, pettynyt Matikainen kertoi päivän jälkeen.

SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Alavudella, jonne Matikainen lähtee SM-sarjan viidenneltä sijalta ja taistelee tiukasti vielä kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa SM-mitalista.