07.08.2021

Pyry Juupaluoma EM-osakilpailun voittoon Tsekissä lauantaina

Kytönen Motorsportin Pyry Juupaluoma ajoi tänään enduron EM-osakilpailun voittoon Kozojedyssä Tsekissä. Husqvarna-kuljettaja hallitsi lähes koko päivää johtaen kilpailun toisesta maastokokeesta lähtien ja ajoi lopulta selvään voittoon.

- Hyvä päivä. Ajo kulki hyvin ja reitti oli täydellisessä kunnossa. Todella makeata pätkää. Huomenna vähän vettä luvattu sääennusteessa niin reittikin saattaa vähän muuttua, tyytyväinen Pyry Juupaluoma kertoi.

Pyryn isoveli Peetu Juupaluoma ajoi myös loistavan päivän ollen Junior E2/3-luokassa tiukan kilpailun jälkeen kolmas. Juupaluoma taisteli päivän italialaisen Enrico Rinaldin kanssa, mutta taipui lopulta kolmanneksi.

- Ihan jees päivä oli. Tasaista suorittamista ilman isoja virheitä ja kaatumisia. Reitistä tuli tänään tosi hyvä, kun aurinko pääsi kuivattamaan. Yölle on luvattu kunnolla vettä, joten huominen tulee olemaan mielenkiintoinen, Peetu Juupaluoma kertoi.

Kytönen Motorsportin kolmas kuljettaja EM-osakilpailussa Niko Puotsaari oli Junior U21-luokassa kymmenes.

- Ihan hyvä päivä. Ajo tuntui koko päivän hyvältä, mutta crossitestillä tuli hävittyä kavereille joiden kanssa ajoin samoja aikoja enduro- ja extremetestillä. Huomenna uudella puhdilla ja katsotaan millaiseksi reitti menee sateen takia, Niko Puotsaari tuumasi.

Huomenna Tsekissä kaasutellaan toinen kilpailupäivä, mikä alkaa Suomen aikaan kello 10.