01.10.2021

Pyry Juupaluoma enduron Euroopan mestariksi

Enduron EM-sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailupäivä on juuri saatu päätökseen Hollannin Hellendoornissa. Kytönen Motorsportin Pyry Juupaluoma starttasi päivään U21-luokan EM-pistejohdossa 17 pisteen turvin ja hänellä oli mahdollisuus varmistaa mestaruus jo tänään. Husqvarna-kuljettaja käytti tilaisuuden hyödykseen ajaen reilun 24 sekunnin turvin voittoon varmistaen U21-luokan Euroopan mestaruuden jo ennen viimeistä kilpailupäivää.

- Hyvä päivä ja varmistin mestaruuden. Aamusta lähtien kulki ajo hyvin ilman isompia ongelmia. Pari kaatumista, mutta ei mitään isompaa. Peukalo oli kipeä, mutta pystyin kuitenkin ajamaan sillä hyvin. Iso kiitos tiimille ja huollolle, erityisesti Harrille ja Teemulle sekä kaikille yhteistyökumppaneille, tuore Euroopan mestari Pyry Juupaluoma kertoi.

Kytönen Motorsportin Niko Puotsaari ajoi U21-luokassa tänään seitsemänneksi ja taistelee vielä huomenna sarjan seitsemännestä sijasta suomalaisen Tiitus Enjalan kanssa.

- Tänään oli ihan hyvä päivä. Ensimmäiset pätkät olivat vähän kankeita, mutta sitten ajo alkoi kulkemaan. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella sain vielä puristettua Pauluccin ohi ja kuudenteen sijaankin jäi vaan 3,8 sekunnin ero. Huomenna otetaan ainakin se kuudes sija vielä. Kiitos tiimille ja huollolle, Niko Puotsaari kertoi.

Pyryn isoveli Peetu varmisti myös tänään EM-mitalin voittaen pronssia Junior E2-luokassa. Peetu ajoi myös tänään hienon kilpailun taipuen niukasti luokassaan sekä samalla yleiskilpailussa toiseksi italialaisen Enrico Rinaldin jälkeen. Peetu Juupaluomalla on huomenna mahdollisuus vielä napata kaudesta toinen henkilökohtainen EM-mitali, kun hän taistelee yleiskilpailun EM-pronssista italialaisen Maurizio Micheluzin kanssa. Ennen viimeistä kilpailupäivää Juupaluoma on neljä pistettä perässä Micheluzia.

- Ihan hyvä päivä. Kovaa vääntöä oli yleiskilpailun voitosta Enrico Rinaldin ja Krystof Koublen kanssa. Ennen viimeistä erikoiskoetta kaikki kolme oli 0,7 sekunnin sisällä. Huomenna lähdetään parantamaan ajoa, kertoi Peetu Juupaluoma joka jäi 2 sekunnin erolla toiseksi yleiskilpailussa.

Huomenna Hollannissa ajetaan kauden viimeinen EM-kilpailupäivä.