12.10.2020

Salin kruunattiin Cross countryn Suomen mestariksi Säkylässä

Cross countryn kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin viime viikonloppuna Säkylässä. Lauantain osakilpailussa pyörän käynnistysjohdon katkeamisesta kärsinyt Kytönen Motorsportin Roni Salin oli kilpailun kolmas, tiimikaveri Peetu Juupaluoman ollessa toinen ja Jiri Leinon voittaessa. Sunnuntain osakilpailuun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, kun Salin johti sarjaa yhdellä pisteellä ennen Leinoa ja kolmantena ollut Juupaluoma oli vain kahden pisteen päässä Leinosta. 

Sunnuntaina Salin pystyi voittamaan kilpailun muiden hieman kärsiessä energian puutteesta lauantain kilpailun jälkeen. Juupaluoma oli sunnuntain kilpailussa lopulta kuudes kärsittyään vatsavaivoista lauantain kilpailun jälkeen.

- Valmistauduin kisaan aikalailla energia tankkauksella jo aikaisin viikolla. Hyvillä fiiliksillä lähdin kisaan ja hieman pientä jännitystä oli ilmassa. Lauantaina tuskailin kolmella ensimmäisellä kierroksella käsien puutumisesta ja jäin kärjestä paljon. Pyörän käynnistys ongelma tuotti vähän ikävyyksiä ja varmistelin lauantaina kolmanne sijan ja säästelin energioita sunnuntaille. Tein palauttelun lauantaina kisan jälkeen 110%, jotta kunto ei lopu sunnuntaina missään vaiheessa. Sunnuntaina alku näytti pahalta omalta osalta kun kärki karkasi pahasti. Mutta minun onnekseni muiden palautuminen ei mennyt toivotulla tavalla ja pystyin ajamaan koko kisan todella tasaisesti loppuun asti. Viimeisen kierroksen köröttelin maalin. Mahtavat fiilikset kun sai nyt hoidettua tämän ensimmäisen mestaruuden koska sitä on jo jonkin aikaa haettu. Isoimmat kiitokset kuuluu isälle ja äidille sekä koko tiimin porukalle, omille tukijoilleni sekä kaikille muille matkan varrella olleille tsemppaajille, Roni Salin kertoi.

- Lauantaina startista pääsin kärkeen sitten tuli kaksi kuskia ohitse, mutta toinen tippui bensanloppumisen johdosta. Sunnuntaina startista toiseksi, mutta huomasin jo toisella kierroksella, että energiat ovat ihan lopussa joten päästin tiimikaveri Roni Salinin ohitse jotta hän voi taistella mestaruudesta. Tipuin vielä muutaman sijoituksen kisan aikana ja tavoite olikin vain maaliin pääsy. Maalissa 6 sijalla ja se riitti tuomaan SM Pronssin. Harmittaahan se että vauhti olisi riittänyt taistelemaan mestaruudesta, mutta lauantain kisan jälkeen alkaneiden vatsavaivojen takia en pystynyt syömään juuri mitään. Energiat vain loppuivat kesken sunnuntaina, Juupaluoma kertoi.