04.07.2019

Kytönen kaatumisten jälkeen viides SuperEnduron SM-kilpailussa

Vantaalla kilpailtiin tänään SM-viikkojen yhteydessä SuperEnduron SM-kilpailu. Kytönen Motorsportilta kilpailussa mukana olivat Roni Kytönen ja Roni Salin. Kytönen selvitti tiensä illan finaaliin nopeimpana kuljettajana, kun Salin joutui hakemaan vauhti last chance erän kautta.

Ensimmäisessä finaalissa Kytönen ajoi erän puoliväliin asti toisena, kunnes kaatui kivikko osuudella ja oli maalissa viides. Takarivistä liikkeelle lähtenyt Salin oli kymmenes. Toisessa finaalissa lähtöjärjestys käännettiin toisinpäin ja letkaa lähti viemään Salin, joka pysyikin pitkän matkaa hyvillä sijoilla, kunnes virhe kivikossa tiputti miehen ruutulipulle kahdeksanneksi. Kytönen kaatui myös usean muun kuljettajan kanssa kivikossa ja oli maalissa seitsemäs. Viimeisessä finaalissa Kytönen johti kilpailua viimeiselle kierrokselle asti, kunnes sama kivikko tiputti miehen jälleen muutaman pykälän alaspäin ja maalissa hän oli kolmas. Salin paransi hienosti myös menoaan ja nosti itsensä jo neljänneksi, kunnes kaatuminen tiputti sijoitusta muutaman pykälän. Päivän yhteistuloksissa Roni Kytönen oli viides ja Roni Salin kahdeksas.

- Aika-ajot ja alkuerät menivät hyvin ja olin nopein, mutta finaaleissa tuli sählättyä todella paljon, joten tulos ei paljoa tyydytä, pettynyt Kytönen kertoi.

- Ihan kiva kilpailu. Loppua kohden alkoi vähän paranemaan ajo, joten aloin vasta lämpenemään, kun kilpailut loppuivat, Salin kertoi.