06.09.2019

Kytönen luokkavoittoon ja yleiskilpailun toiseksi Heinolassa perjantaina

Kytönen Motorsportin Roni Kytönen ajoi Heinolan EM-enduron avauspäivänä perjantaina luokkavoittoon Junior E1-luokassa sekä yleiskilpailussa toiseksi. Husqvarna-kuljettaja johti yleiskilpailua päivän puoliväliin asti, mutta kaatui viidennellä erikoiskokeella ja tippui toiseksi. Tämän päivän jälkeen Kytönen johtaa Junior E1-luokkaa 27 pisteellä ja yleiskilpailun EM-sarjaa 21 pisteellä, kun toiseksi nousi nyt englantilainen Jed Etchless. SM-tuloksissa Kytönen voitti E1-luokan ja johtaa SM-sarjaa nyt 16 pisteen erolla.

- Aika hyvä tasainen päivä. Kerran nurin kakkospätkällä toisella kierroksella. Muuten ihan hyvin tuli. Ykkös- ja kolmospätkällä ei tullut kauhean isoja eroja ajallisesti. Kakkospätkä ei onnistunut tänään oikein, kun ensimmäisellä kierroksella ja siinä kilpailu pitkälle ratkaistiinkin yleiskilpailun voiton osalta, Roni Kytönen kertoi.

Tiimin kuopus Pyry Juupaluoma loisti myös tänään aiempien kilpailujen tapaan ja ajoi Junior U21-luokassa toiseksi sekä yleiskilpailussa yhdeksänneksi. SM-tuloksissa nuorempi Juupaluoma oli E1-luokassa kolmas.

- Ensimmäinen pätkä kulki hyvin ja oli aina ilo ajaa se. Toisesta en tykännyt yhtään, mutta tuloksellisesti se tuli yllättävän hyvin. Kolmonen oli myös ihan hyvä ja se kului jonkun verran, mutta ei niin paljon, mitä ajattelin. Hyvä fiilis jäi päivästä, kun tuli uran paras tulos sekä EM-, että SM-luokasta, Pyry Juupaluoma kertoi.

Vanhempi Juupaluoma Peetu taisteli viimeiselle kierrokselle asti kärkikolmikossa, kunnes kaatui rajusti kahdeksannella erikoiskokeella. Nuorukainen oli joutunut jonkun aikaa puhaltelemaan kaatumisen jälkeen ja hävisi pätkällä yli minuutin kärkeen tippuen viidenneksi. SM-tuloksissa vanhempi Juupaluoma oli kuudes ja jatkaa SM-pisteissä edelleen tukevasti kolmantena.

- Alkuun meni ihan hyvin, mutta loppu oli vaikeaa. Ensimmäisillä kierroksilla ykköspätkä tuntui vaikealta, mutta sitten lopussa kakkonen taas ei kulkenut ja sielä lähti isot lipat sellaisen traktorin uran päätteeksi, Peetu Juupaluoma kertoi.

Roni Salin väläytteli vauhtiaan aina kierroksen ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta tuskaili toisen pätkän kivikossa. Riihimäkeläinen taisteli kuitenkin hienosti Junior E2/3-luokassa maaliin neljäntenä ja jatkaa EM-pisteissä nyt viidentenä. SM-tuloksissa Salin oli neljäs E2-luokassa ja jatkaa SM-pisteissä viidentenä.

- Vaihteleva päivä. Välillä oli hyvä fiilis, kun pätkä sujui hyvin, mutta kakkospätkälläkin turhat virheet harmittavat aika paljon. Ykkönen ja kolmonen tuli hyvin, mutta viimeisellä kierroksella kolmospätkältä puuttui ehkä vähän iskua, Roni Salin kertoi.

Heinolassa kilpailut jatkuu huomenna kello 9.00 ja jaossa on jälleen EM- sekä SM-pisteitä.