09.01.2020

Kytönen Motorsport jälleen vahvalla kokoonpanolla uuteen kauteen

Kytönen Motorsport lähtee tulevaan kauteen jälleen vahvalla kokoonpanolla tavoittelemaan menestystä sekä kotimaasta että ulkomailta. Tiimin kokoonpanossa ei tapahdu suuria muutoksia vaikkakin viime kaudella kahteen henkilökohtaiseen Euroopan mestaruuteen yltänyt Roni Kytönen siirtyy Redmoto Honda-tiimiin. Kytönen Motorsport tekee edelleen vahvasti töitä suomalaisen enduron ja motocrossin eteen pyrkimyksenä auttaa seuraavia kuljettajia eteenpäin urapolullaan.

Tiimipäällikkönä jatkaa Harri Leppälaakso

- Sitouduin vuoden 2016 lopussa kolmen vuoden projektiin enduron MM-sarjassa tavoitteena auttaa nuoria kuskeja kohti ammattilaisuutta. Jossain määrin on onnistuttukin, kun Roni sai paikan Hondan tehdastiimistä. Tulevan vuoden kokoonpanossa on edelleen niin paljon potentiaalia, että motivaatiota riittää myös jatkossa. Pystymme kamppailemaan kirkkaimmista mitaleista eri lajeissa niin SM- kuin EM-sarjoissa.  Tulen myös seuraamaan enduron MM-sarjaa hyvin läheltä, tiimipäällikkö Harri Leppälaakso kertoi tulevasta.

Enduron hallitseva U20-luokan Suomen mestari sekä Junior U21-luokan EM-pronssi mitalisti Peetu Juupaluoma, 19, jatkaa tiimissä myös tulevalla kaudella, mutta vaihtaa luokkaa ylöspäin ja kilpailee helmikuussa alkavalla kaudella Husqvarna TE250i-pyörällä. Suomessa Juupaluoma ajaa E2-luokan SM-sarjassa ja EM-sarjassa Junior E2/3-luokassa.

- Tulevan kauden suunnitelmissa on ajaa SM- ja EM-sarja. Lisäksi vaihdan luokkaa, mikä tekee kaudesta mielenkiintoisen. Kesken oleva varusmiespalvelus tuo pieniä lisähaasteita alkukauteen. Tavoitteena on ajaa ehjä kausi ja tottua isoon pyörään sekä tavoitella mitalia SM- ja EM-sarjoista, Santahaminassa urheilujoukoissa varusmiespalvelustaan suorittava Peetu Juupaluoma kertoi.

Peetun pikkuveli Pyry Juupaluoma, 17, jatkaa myös tiimin vahvuudessa tulevalla kaudella. Enduron U20-luokan SM-pronssia tänä vuonna napannut Juupaluoma tavoittelee U20-luokan Suomen mestaruutta ja U21-luokan Euroopan mestaruutta. 

- Päätavoitteeni tulevalla kaudella on voittaa enduron U21-luokan Euroopan mestaruus ja U20-luokan Suomen mestaruus. Kilpailukalenterin puitteissa kilpailen myös motocrossissa sekä cross countryssa, Tampere Supercrossin Lites-luokassakin mukana ollut Pyry Juupaluoma kertoi.

Cross countryn SM-hopeaa ja motocrossin joukkue-Suomen mestaruuden tänä vuonna voittanut Roni Salin, 23, vaihtaa tulevalle kaudelle Husqvarna FE250-pyörään ja siirtää painopisteensä täysin enduroon sekä cross countryyn. Salin saatetaan silti nähdä vielä muutamissa motocrossin SM-osakilpailuissa.

- Oli oikea askel siirtyä enduron pariin viime kaudella ja sitä jatketaan tulevalla kaudella. Endurossa tavoitteena on pikkuluokan SM-mitali.  Cross countrysta lähden hakemaan Suomen mestaruutta, joten töitä on tehtävä koko kausi huolellisesti. Peruskuntokauden aloitin joulukuun alussa ja ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa ajaminen, jonka jälkeen pyrin saamaan tunteja reilusti alle, jotta talvikausi lähtee käyntiin hyvillä SM-pisteillä, innostunut Salin kertoi.

Uutena kuljettajana tiimiin liittyy enduron E3-luokan hallitseva Suomen mestari Mika Tamminen, 26, joka lähtee uusimaan Suomen mestaruuttaan Husqvarna TE300i-pyörällä ja Päijänteen ympäriajon voittokin polttelee miehen mielessä.

- Yritetään tehdä asioita oikein, että ”Päitsillä” ollaan iskussa. Mahdollisuuksien mukaan EM-sarjan kilpailut ovat myös ohjelmassa sekä joitain motocross-kilpailuja. Alkavaan kauteen fiilikset ovat todella hyvät ja uudella pyörällä treenit ovat sujuneet hyvin. Pyörää on säädelty jo hieman mieleiseksi ja nyt odotellaan, jos vielä tulisi oikein kunnon spoorikelit, Tamminen kertoi.

Matikainen lähtee tavoittelemaan mestaruuden uusimista MX1-luokassa

Motocross puolella Kytönen Motorsportin väreissä koko SM-sarjan kiertää tulevalla kaudella MX1-luokan hallitseva Suomen mestari Juuso Matikainen, 26, tähdäten mestaruuden uusimiseen. Matikainen jatkaa viime kauden tapaan Husqvarna FC450-pyörällä.

- Hyvin sujuneen viime kauden jälkeen lähdetään hyvällä fiiliksellä tulevaan kauteen. Kuntotreenit ovat kulkeneet hyvin ja odotan innolla kauden alkua, hallitseva Suomen mestari kertoi.