15.02.2020

Kytönen Motorsportin kuljettajilla haastava SM-avaus

Enduron SM-sarja avattiin tänään lumettomassa kelissä Lahdessa. Kytönen Motorsportin kuljettajista parasta vauhtia SM-avauksessa piti Mika Tamminen, joka oli E3-luokassa kolmas ja yleiskilpailussa yhdeksäs. Tamminen lähti päivään kuitenkin paljon kovemmilla odotuksilla, mutta kivikkoinen ja kallioinen reitti nastarenkailla aiheutti päävaivaa miehelle.

- Koko päivä oli käytännössä täydellinen katastrofi. Ajo ei lähtenyt oikein koko päivänä sujumaan vaikkakin loppua kohden hieman ajo parani. Jotenkin meno oli niin arkaa runsaan kallion ja routa reikien takia. Pyörä toimi kyllä hyvin siitä ei ollut kiinni etteikö lujempaa olisi päässyt, Tamminen kertoi.

Tiimin päivän toiseksi nopein kuljettaja oli Pyry Juupaluoma, joka oli hyvässä vauhdissa vielä ensimmäisellä kierroksella, mutta hävitti rytminsä sen jälkeen. E1-luokassa Pyry oli kuudes ja yleiskilpailussa sijalla 17.

- Aamulla ensimmäinen kierros meni kohtuullisesti, mutta toisella ja kolmannella ei ajo kulkenut ollenkaan sekä oli paljon ylimääräistä ohjelmaa. Todella huono päivä, pettynyt nuorempi Juupaluoma kertoi.

Roni Salin vaihtoi tälle kaudelle Husqvarnan FE250-pyörään ja ajoi tänään E1-luokassa kahdeksanneksi sekä yleiskilpailussa oli sijalla 20.

- Ensimmäinen kierros lähti aika nihkeästi käyntiin, toisella kierroksella ihan hyvää ajoa ja nousua sijoituksissa. Kolmannelle kierrokselle rupesi räntää satamaan, joten näkvyvyys oli aika heikkoa. Sitten tuli vielä jäätyä kahdeksannella pätkällä ojaan jumiin ja siinä otin todella paljon takkiin. Surkea päivä, mutta tärkeät pisteet kotiin, jotka voivat olla loppukaudesta todella tärkeitä, Salin kertoi.

Peetu Juupaluoma E2-luokassa sijalla 12. ja yleiskilpailussa hän oli sijalla 27.

- Ensimmäinen kierros oli ihan ok ajoa, mutta sen jälkeen en saanut kunnon rytmiä ajoon. Kauden avauksesta ei siis paljoa jäänyt käteen, mutta nyt tiedetään mitä pitää kehittää. Päivän positiivinen asia oli, etten kaatunut ollenkaan. Lopussa ukko alkoi olla jo aika loppu varsinkin kädet, tälle kaudella Husqvarnan TE 250i pyörään vaihtanut Peetu Juupaluoma kertoi.

- Eihän koko tiimin kannalta paras mahdollinen kauden aloitus ollut. Kuten poikien kommenteistakin näkyy. Vähän oli hakemista ja pyörän säätämistäkin tarvittiin. Joukkoon mahtui myös huonoa tuuria, mutta kyllä tästä vielä noustaan. Luotto on vahva, Kytönen Motorsportin tiimipäällikkö Harri Leppälaakso kertoi.

Enduron SM-sarja jatkuu maaliskuun seitsemäs päivä Riihimäellä.