04.09.2019

Kytönen taistelee kahdesta Euroopan mestaruudesta viikonloppuna

Enduron EM-sarja huipentuu tänä viikonloppuna Heinolassa, missä ajetaan vielä kolme kilpailupäivää. Kytönen Motorsportin Roni Kytönen, 19, taistelee viikonloppuna Euroopan mestaruudesta kahdessakin eri kategoriassa, kun jämsäläinen johtaa Junior E1-luokkaa maksimipistein ja ero toisena ajavaan Antti Hänniseen on 24 pistettä. Kytönen taistelee myös yleiskilpailun mestaruudesta, jossa nuorukainen on tällä hetkellä toisena 11 pistettä perässä tshekkiläistä Krystof Koublea, joka ei pääse osallistumaan Heinolan viikonloppuun loukkaantumisen johdosta. Tiukimmin mestaruudesta Kytösen kanssa taistelee ruotsalainen Albin Elowson, joka 10 pistettä suomalaista perässä sekä Kytösen seurakaveri Eemil Pohjola, joka on 18 pistettä perässä maanmiestään.

- Hyvillä mietteillä kotikilpailuun ja toivotaan, että tulisi paljon porukkaa katsomaan. Kaikkeni teen, että saavuttaisin kaksi Euroopan mestaruutta ja siihen kotikilpailu sekä yleisö antaa varmasti lisää voimaa. Pätkät eivät ole kauhean nopeita. Ykköspätkä on hiekkaa ja näyttää hyvältä, toinen on hyvin sama pätkä, mitä on ajettu MM-endurossa täällä ja se on kivinen sekä kallioinen. Nytkin, kun vettä sataa kaatamalla, niin se voi olla todella liukas kilpailussa. Kolmonen on taas uusi pätkä ja se voi kulua aika paljon, mutta se on muuten aika jouhea ja sielä on myös jotain nopeita paikkoja. Kilpailun rankkuudesta on vielä vaikea sanoa, kun ei tiedä siirtymistä, mutta pätkät ovat ainakin melko lyhyitä, Roni Kytönen kertoo.

Junior U21-luokassa Kytönen Motorsportilla ja Suomella on myös mitali mahdollisuudet, kun Peetu Juupaluoma, 19, on sarjassa kolmantena. Luokkaa johtaa ruotsalainen Max Ahlin, joka 32 pistettä Juupaluoman edellä ja toisena sarjassa on niin ikään ruotsalainen Albin Norrbin, joka 14 pistettä suomalaisen edellä. Kytönen Motorsport- kuljettajan EM-pronssi paikkaa takana seuraavana on uhkaamassa tshekkiläinen Robert Friedrich, joka 17 pistettä Juupaluoman takana. Samassa luokassa EM-pisteistä taistelee myös Peetun pikkuveli Pyry Juupaluoma, 16, joka on sarjassa tällä hetkellä kahdeksantena, mutta omaa hyvät mahdollisuudet nousta Heinolan päätösviikonloppuna sarjassa vielä neljänneksi. Nuoremman Juupaluoman ero neljäntenä olevaan Friedrichiin on vain kahdeksan pistettä.

- Pätkät ovat ihan jees, joten hyvällä fiiliksillä kisaan. Mukava päästä ajamaan kotiyleisön edessä kilpaa. Toivottavasti näkyy paljon tuttuja reitin varrella, Peetu Juupaluoma kertoi.

- Hyvillä fiiliksillä kisaan. Pätkät näyttävät hyvältä ja on hieno päästä vetään kotiyleisön edessä. Toivottavasti keli pysyy hyvänä, Kytönen Motorsportin kuopus Pyry Juupaluoma tuumaa.

Kytönen Motorsportin neljäs kuljettaja EM-sarjassa Roni Salin, 22, on Junior E2/3-luokassa pisteissä viidentenä. Salinia takana lähimpänä uhkaa ranskalainen Charles Le Penven, joka on vain kahden pisteen päässä suomalaisesta. Eteenpäin riihimäkeläisellä on matkaa 27 pistettä.

- Pätkät näyttävät hyvältä. Kolme erilaista pätkää tiedossa. Mukava on ajaa kotiyleisön edessä, toivottavasti sää suosii ja tulee paljon katsojia. Eli ei muuta kuin kovalla vedolla perjantaista sunnuntaihin niin eiköhän sieltä tulosta synny, Salin tuumaa.

Heinolassa perjantaina sekä lauantaina ajetaan normaalit enduropäivät, joissa ajetaan kolme erikoiskoetta kolmeen kertaan ja molemmista päivistä tulee omat tulokset sekä EM-pisteet. Sunnuntaina EM-sarjan puolestaan huipentaa loppucrossi, jossa kukin luokka ajaa yhden motocross erän. Perjantai- ja lauantaipäivät kuuluvat myös SM-sarjaan, joten niistä jaetaan EM-pisteiden lisäksi myös SM-pisteet.