15.09.2019

Kytönen Tshekin MM-endurossa sunnuntaina kahdeksas

Kytönen Motorsportin Roni Kytönen oli Tshekin MM-endurossa sunnuntaina kahdeksas. Lauantaina jämsäläinen taisteli tiukasti palkintokoroke paikasta jääden kuitenkin niukasti sen ulkopuolelle vain neljän sekunnin erolla. Sunnuntaina Kytönen aloitti päivänsä jälleen vahvasti ollen mukana kärkikamppailussa, mutta kaatuminen crossitestillä ja sen jälkeen heikot ajat sekä enduro-, että extremetestille tiputtivat nuorukaisen jo heikoimmillaan kahdenneksitoista. Päivän loppupuoliskolla Kytönen sai hieman parannettua menoaan ja ajoi muun muassa kolmannen kierroksen extremetestille toiseksi nopeimman ajan. Loppupäivän kiri riitti kuitenkin tällä kertaa kahdeksanteen sijaan, kun eroa seitsemänneksi tulleeseen Alex Waltoniin jäi 0,29 sekuntia.

- Aika katastrofaalinen päivä. Ajosta ei tullut koko päivänä yhtään mitään. Reitti kului todella paljon ja endurotesti oli lähdöstä maaliin pelkkää juurakkoa, jota en ole tarpeeksi harjoitellut ja se näkyi kellossa, pettynyt Kytönen kertoi päivän jälkeen.

MM pisteissä Kytönen jatkaa nyt viidentenä kauden päätösviikonloppuun Ranskaan. Hänellä on vielä teoreettiset mahdollisuudet Junior-luokan MM-mitaliin, mutta se vaatisi jo kilpakumppaneilta isompaa epäonnistumista. Seuraavaksi Kytönen Motorsportin miehiä on tulessa ensi viikonloppuna WESS-sarjan osakilpailussa Englannin Hawkstone Parkissa sekä motocrossin Joukkue SM-kilpailussa Orimattilassa.