17.08.2019

Kytönen yleiskilpailun voittoon, Jämsälle joukkue Suomen mestaruus

Kytönen Motorsportin Roni Kytönen ajoi tänään enduron SM-osakilpailussa Nummelassa yleiskilpailun voittoon. Jämsäläinen ajoi vakuuttavan päivän johtaen kilpailua heti ensimmäisestä maastokokeesta lähtien ja vaikka kaatui viimeisellä maastokokeella voitti yleiskilpailun silti 39 sekunnin erolla. Pyry Juupaluoma ajoi myös elämänsä kilpailun, kun roikkui pitkään yleiskilpailussa viiden parhaan joukossa ja oli maalissa lopulta yleiskilpailun kuudes sekä A1-luokan neljäs. Pyryn isoveli Peetu Juupaluoma ei ollut tänään parhaassa vireessään ja oli yleiskilpailun yhdeksäs sekä A1-luokan viides. Kytönen Motorsportin neljäs kuljettaja Nummelassa Roni Salin ajoi tänään myös hienon kilpailun ollen yleiskilpailussa 11. sekä A2-luokassa kolmas.

Nummelassa kilpailtiin myös kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta. Jämsän seudun moottorikerho laittoi kilpailuun mukaan kaksi kovaa joukkuetta mukaan, mutta ykkösjoukkueen mitalihaaveet kaatuivat jo ensimmäisellä maastokokeella, kun Eemil Pohjola joutui keskeyttämään. JSMK:n kakkosjoukkue Pyry Juupaluoma, Mika Tamminen sekä Jussi Arvaja ajoivat kovaa kilpailua päivän aikana mestaruudesta Riihimäen kahvakoplan kanssa, mutta Jämsän joukkue käänsi lopulta päivän voitokseen ja heidät kruunattiin kerhojoukkueiden Suomen mestariksi.

- Suhteellisen hyvä päivä tänään vaikka jälleen oltiin aikalailla mukavuusalueen ulkopuolella pätkien kanssa. Tasaista ajoa ja kolmet lipat. Kiitos tiimi ja kaikki yhteistyökumppanit, Roni Kytönen kertoi.

- Hyvä päivä ja yllätyin itsekin, että tulos oli näin hyvä. Pari kertaa kaaduin, mutta ei haitannut tulosta, Pyry Juupaluoma kertoi.

- Päivä aika vaikea ja ajamattomuus näkyi vauhdissa sekä kunnossa, joka ei kestänyt tänään. Isompia virheitä ei kuitenkaan tullut päivän aikana, Peetu Juupaluoma kertoi.

- Ihan jees päivä. Ensimmäisellä pätkällä oli joka kierroksella ohjelmaa, mutta muuten oli aika hyvää ajoa kokopäivän. Harmittavasti tuli aika kovasti takkiin viimeisellä pätkällä, jossa tuli hävittyä hopea sija, Roni Salin kertoi.

Roni Kytönen nousi SM-pisteissä kärkeen A1-luokassa Nummelan osakilpailun jälkeen. Enduron SM-sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna kaksipäiväisellä viikonlopulla Riihimäellä.