21.07.2019

Matikainen sekä Kytönen kolmanneksi Imatralla

Motocrossin SM-sarja jatkui tänään Imatralla kauden neljännellä osakilpailulla. Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen ajoi MX1-luokassa eräsijat kaksi ja kolme ollen yhteistuloksissa kolmas. MX2-luokassa Roni Kytönen ajoi eräsijat kuusi ja kaksi ollen yhteistuloksissa kolmas. Roni Salin ajoi MX1-luokassa kaksi kertaa seitsemänneksi ja oli yhteistuloksissa myös seitsemäs.

Aamun aika-ajossa pohjat ajanut Matikainen taisteli ensimmäisessä erässä voitosta ja johtikin toista erää useamman kierroksen, kunnes kaatui taistelu tilanteessa Viron Karel Kutsarin kanssa. Husqvarna-kuljettaja tippui tilanteessa useamman sijan, mutta taisteli itsensä kuitenkin hienosti vielä kolmanneksi.

- Aika-ajo ei ollut ajollisesti ihmeellinen, mutta tuloksellisesti kuitenkin meni hyvin. Ensimmäisessä erässä startissa osuin hieman yhteen Savasteen kanssa ja olin jossain neljännen sijan paikkeilla. Sain Kimiä kiinnikin, mutta sitten neljä viimeistä kierrosta olivat aika raskaita. Toisessa erässä startista kärkeen, mutta kolmannella kierroksella Kutsarin kanssa osuttiin yhteen ja tipuin aika kauas. Ajo kulki hyvin kaatumisen jälkeen, mutta sitten neljä viimeistä kierrosta olivat taas todella raskaita, Matikainen kertoi päivän jälkeen. 

MX2-luokassa Roni Kytönen oli ensimmäisessä erässä ongelmissa käsiensä puutumisen kanssa, kun kaatui kolmannella kierroksella radan alkuosiolla. Toisessa erässä Kytönen ajoi tasapainoisen suorituksen jälkeen toiseksi.

- Kaksijakoinen päivä. Ensimmäisessä erässä kohtalainen startti, mutta kolmannella kierroksella menin mutkassa nurin. Sen jälkeen ei meinannut rytmiä löytyä ajoon, mutta silti onnistuin pari sijaa nousemaan. Toisessa erässä parempi startti ja muutaman kierroksen ajoin kolmantena, mutta nousin toiseksi ja aloin jahdata ykköstä. Haavisto kuitenkin oli sen verran nopeampi, että tuli takaa ohi ja tipuin kolmanneksi, mutta sain myös nostettua itseni suhteellisen nopeasti toiseksi. Sillä sijalla myös maaliin ja totaalin kolmas, Kytönen kertoi.

Kytönen Motorsportin kolmas kuljettaja Roni Salin ajoi tasaisen päivän ollen molemmissa erissä seitsemäs. Salin oli myös Kytösen tapaan ongelmissa käsien puutumisen kanssa.

- Kokopäivä pelkkä seiskaa eli tyydyttävä suoritus päivästä. Ensimmäisessä erässä kädet loppuivat pahemman kerran. Toisessa erässä sain hyvän lähdön, mutta heti ensimmäisissä kurveissa mokasin koko homman ja tipuin kärjestä. Aloin aika pahasti väsymään erän aikana. Eipä kyllä ollut mikään ihmeellinen suoritus, jos vertaa siihen mitä vauhti on treeneissä, Salin kertoi.

Motocrossin SM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä Alavudella.