01.09.2019

Matikainen Suomen mestariksi

Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen voitti tänään motocrossin MX1-luokan Suomen mestaruuden. Husqvarna-kuljettaja starttasi kauden päätösosakilpailuun kahden pisteen johtoasemasta. Matikainen täräytti aamulla aika-ajossa pohja-ajan sekä ajoi ensimmäisessä erässä toiseksi kasvattaen samalla pistejohtonsa jo kahdeksaan pisteeseen. Toisesta erästä lahtelainen ajoi varmalla ajolla neljännen sijan ja kuittasi tällä itselleen Suomen mestaruuden. Päivän yhteistuloksissa hän oli toinen Harri Kullaksen jälkeen.

- Hyvä fiilis, aika-ajoissa kulki hyvin ja tuli pohja-aika. Ensimmäisessä erässä huono lähtö, mutta nopeasti nousin toiseksi ja sitten Tiaisen kanssa kamppailtiin koko erä kakkospaikasta, mutta sain puristettua maaliin toisena. Toisessa erässä hyvä lähtö, mutta Kutsar ja Mägi tuli nopeasti ohi. Varmalla ajolla maaliin neljäntenä, joka riitti mestaruuteen. Kiitos kaikille, jotka on ollut jollain tavalla hommassa mukana ihan junnuvuosilta asti. Iso kiitos tiimille, faijjalle ja Mikalle, onnellinen tuore Suomen mestari Matikainen kertoi.

Roni Salin oli hieman ongelmissa aika-ajossa, mutta ensimmäisessä erässä mies paineli startista kärkeen ja ajoi loistavan suorituksen ollen maalissa kuudes. Toisessa erässä Salinin lähtö hieman epäonnistui, mutta ajoi varmalla ajolla maaliin seitsemäntenä.

- Aamulla oli huono fiilis aika-ajoista, kun ei oikein lähtenyt. Ensimmäisessä erässä ”holeshot” ja ajo oli hyvää siinä erässä sekä sijoitus ihan jees. Toinen erä aika heikko suoritus, selkä nousi pystyyn ja ei pystynyt omaa ajoa ajamaan, kun ei ollut mehua tankissa, Salin kertoi.

MX2-luokassa Roni Kytönen ajoi aika-ajossa neljänneksi, mutta jäi pahasti sumppuun ensimmäisen erän lähdössä ja lähti tekemään matkaan kymmenen kärjen ulkopuolelta. Jämsäläinen nosti itsensä erän aikana seitsemänneksi. Toisessa erässä Kytönen otti hyvän lähdön ja nousikin ensimmäisellä kierroksella jo kilpailun kärkeen, mutta joutui antamaan sijoituksia periksi oli maalissa viides.

- Huono päivä. Aika-ajoissa oli tiukkaa, mutta erissä sitten huonoa ajoa ja tyhmiä linja valintoja. Ei vaan kulkenut, pettynyt Kytönen kertoi.