02.08.2020

Matikainen toiseksi Tornion SM-osakilpailussa

Kytönen Motorsportin Juuso Matikainen ajoi juuri päättyneessä Tornion SM-osakilpailussa toiseksi Kim Savasteen voittaessa ja Miro Sihvosen ollessa kolmas. Aamun aika-ajossa Matikainen kellotti neljänneksi nopeimman kierrosajan jääden pohjat ajaneelle Sihvoselle 0,7 sekuntia. Ensimmäisessä erässä Matikainen taisteli pitkään yhdessä Kim Savasteen ja Miro Sihvosen kanssa taipuen lopussa kolmanneksi. Toisessa erässä Matikainen ampaisi lähdöstä toiseksi, mutta tippui hetkellisesti kolmanneksi, kun Santtu Tiainen ohitti Husqvarna-kuljettajan ensimmäisellä kierroksella. Matikainen kuittasi kuitenkin sijoituksen takaisin ja ajoi tasaisella ajolla maaliin toiseksi vaikka lopussa hyviä kierrosaikoja ajanut Miro Sihvonen nousikin lähelle.

- Aika-ajossa ensimmäinen kierros ei edes tuntunut kovin hyvältä, mutta silti aika oli paras sillä enkä saanut enää sitä parannettua. Ensimmäisessä ajo ei ollut kovin hyvää ja se oli sellaista väkisin vääntämistä sekä sammutin pyörän vielä viimeisellä kierroksella, mutta tuloksellisesti sillä ei ollut enää merkitystä. Toisessa erässä ajo taas kulki paljon paremmin ja nyt on itselläkin parempi mieli lähteä ensi viikolla Latviaan ajamaan EMX Open-luokan kilpailuja, Matikainen kertoi kotimatkalta.

Päivän yhteistuloksissa Matikainen olisi siis toinen eräsijoin kolme ja kaksi. SM-sarjassa Matikainen nousi samalla kolmanneksi ja vain kaksi pistettä perässä toisena olevaa Miro Sihvosta. Kytönen Motorsport-kuljettajan kausi jatkuu ensi viikonloppuna Latvian Kegumsissa, missä käynnistyy Motocrossin EM-sarja EMX Open-luokan osalta.