14.07.2020

Pyry Juupaluoma kuntoutumassa pahasta loukkaantumisesta

Kytönen Motorsportin Pyry Juupaluoma, 17, kaatui viime sunnuntaina Jämsän motocrossradalla harjoitellessaan Karkkilan SM-osakilpailuun Husqvarnan FC250-pyörällä. Juupaluoman oli tarkoitus kilpailla Karkkilassa lauantaina MXJ-luokassa ja sunnuntaina MX2-luokassa, mikäli olisi lauantaina saanut ajettua riittävän sijoituksen, että olisi saanut osallistumisoikeuden.

Husqvarna-kuljettaja oli ehtinyt jo muutaman päivän ajan harjoitella nelitahti pyörällä motocrossia ja oli lupaavassa vauhdissa, kunnes sunnuntaina harjoituksissa nuorukaisen jalka otti hyppyrin lähdössä maahan kiinni eikä saanut pyörää enää hallintaan alastulossa. Hän oli muutaman minuutin ajan tajuttomana ja kuljetettiin suoraan Tampereen yliopistolliseen sairaalaan tehohoitoon. Pyryltä löytyi kallosta murtuma takaraivon puolelta sekä ruhjeita aivoista. Päivä päivältä toipuminen on kuitenkin edistynyt hyvää vauhtia eikä merkkejä mistään pysyvistä vammoista ole olemassa. Tällä hetkellä hän on vielä sairaalahoidossa, jotta kovat pääkivut saadaan pidettyä kurissa lääkkeillä sekä toipumista pystytään vielä seuramaan.

- Ollaan tässä Mantiloiden kanssa syömässä kolmio voileipiä sairaalan kahviossa. Muuten voin ihan hyvin, mutta pää on todella kipeä vielä ja tietysti sitä kautta väsynyt sekä lääkkeet ovat myös kovia pääkipujen vuoksi, Pyry kertoi tiistaina aamupäivällä.

Vaikka Pyry voi tilanteeseen nähden todella hyvin tällä hetkellä, tulee toipuminen ja kuntoutumisaika olemaan pitkä.