12.10.2019

Salin ja Juupaluoma European Cup:ien mestareiksi

Cross-countryn European Cup:n kauden päätös osakilpailu ajettiin tänään Viron Paikusessa. Yleiskilpailun voittoon ajoi Kytönen Motorsportin Roni Salin, toiseksi tuli Salinin tiimikaveri Pyry Juupaluoma ja kolmas oli Tanel Rauk. Kytönen Motorsportin kolmas kuljettaja kilpailussa Peetu Juupaluoma oli neljäs jäätyään reitillä kiinni useaksi minuutiksi. Salin voitti samalla Cross-countryn European Cupin yleiskilpailun sarjan ja Pyry Juupaluoma voitti Junior-luokan European Cupin.

- Nyt on kyllä hyvät fiilikset. Kisan alku lähti vaikeasti käyntiin ja olin ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena. Siitä sitten kierros kierrokselta ajo lähti rullaamaan paremmin ja fiilis oli hyvä pyörän päällä. Kierroksella ohitettavien kanssa oli aika paljon ongelmia, mutta maalissa ykkönen ja mestaruus tuli, iloinen Roni Salin kertoi.

- Lähtö ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla ja jäin ensimmäisellä kierroksella kärjelle. Parin kierroksen päästä ajoin kärjen kiinni, mutta jouduin käydä kaksi kertaa tankkaamassa ja siinä meni aikaa. Muuten koko kilpailu rauhallista ja omaa ajo. Junior-luokan voitto ja mestaruus siitä, tyytyväinen Pyry Juupaluoma kertoi.

- Startti oli hyvä. Heti alussa kärkeen ja ihan hyvän eronkin otin. Sitten upotin kaksi kertaa ja nostelussa meni aikaa lähemmäs yhdeksän minuuttia. Siitä hyvällä ajolla maaliin, kun sain vehkeet taas liikkeelle. Otin kärkeä neljä minuuttia vielä kiinni, mutta ei riittänyt, Peetu Juupaluoma kertoi.